BSO - Buitenschoolse opvang

De Boomhut biedt buitenschoolse opvang aan de kinderen van de Vrije school Zoetermeer. Wij willen uw kind een plek geven waar hij of zij zich veilig, thuis en welkom kan voelen en zichzelf mag zijn. Wij bieden opvang aan maximaal 34 kinderen van de Vrije school in warme huiselijke omgeving, met vaste gediplomeerde leidsters. 

Activiteiten

Elk kind heeft er in principe recht op om in zijn vrije tijd te doen wat hij zelf wil. Wel is het belangrijk om een ritme in de middag te hebben met vaste spel-, eet- en drinkmomenten, dit geeft houvast en zekerheid. Bij een maaltijd zitten de kinderen aan tafel en zeggen we voor het eten een spreuk, na het eten sluiten we gezamenlijk de maaltijd af. In de Boomhut zijn kinderen van 4 tot 12 jaar; elke leeftijd kent zijn eigen ontwikkeling en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Voor de kleuters is er veel ruimte voor vrij spel. We hebben mooi speelgoed van natuurlijke materialen. Ons speelgoed is nog niet af het kan nog van alles worden; met bijvoorbeeld lappen, planken en kisten kun je een boot, huis, trein of tent bouwen. We bieden verkleedkleren, teken en knutselmaterialen. De kinderen kunnen volop buiten spelen en bewegen. We hebben een zandbak, glijbaan in een mooie grote tuin met veel groen. De kinderen die al schoolrijp zijn bieden we activiteiten zoals: , speksteen bewerken, voetballen, bakken, knutselen, hutten bouwen in het bos, hulp bij huiswerk, en ga zo nog maar even door. Dit alles bespreken de kinderen samen met de leidsters , de kinderen hebben op die manier inspraak in de activiteiten die worden aangeboden. 

Het gebouw

De Boomhut heeft een vrijstaand gebouw met een grote omheinde buitenruimte, op slechts 200 meter van de vrije school. We beschikken over een grote ruimte waar naar hartelust gespeeld en geknutseld kan worden. Er is veel speelgoed aanwezig van natuurlijke materialen, er is een groot speelhuis met keuken, eettafel en zolder. Ook hebben we een eetkamer met een hele grote tafel waar kinderen huiswerk kunnen maken, maar ook kunnen schaken, schilderen op echte doeken met schildersezels. Onze buitenruimte is riant en nodigt uit tot eigen activiteit en fantasie.. We hebben een ruime keuken met een grote oven, zodat er samen met de kinderen de lekkerste dingen worden gebakken. 

Het brengen en ophalen

Om 13.00 uur halen we met de grote bolderkar de jongste kinderen op van school, de kinderen worden iedere dag door de zelfde juffies opgehaald. Samen lopen we naar de boomhut, waar we eerst in de eetkamer ons lunch trommeltje leegeten voor dat we gaan spelen. 

Om 14.45 uur worden de grotere kinderen opgehaald. Deze voegen zich in het spel of volgen een van de bovenstaande activiteiten. 

Om 15.30 uur eten we gezamenlijk fruit, ondertussen zijn er al kinderen met een leidster aan het bakken gegaan en dit lekkers eten we gezamenlijk op om ongeveer 16.45 uur met een lekker kopje thee. 

 

De verschillende soorten opvang die wij bieden:

Voorschoolse opvang :          ( VSO )

 van 7.30 tot 8.30                                  

Tussenschoolse opvang:       ( TSO ) 

Zo noemen wij de opvang van 13.00 tot 15.00.

Naschoolse opvang:               ( NSO)

van 13.00 tot 18.00

Studiedagen opvang:

Tijdens studiedagen van de Vuurvogel zijn wij geopend van 13.00 - 18.00 mits uw kind volgens contract op deze dag ingeschreven is.

Vakantieopvang:

Wij bieden  47 weken per jaar opvang de kosten van de vakantieopvang worden in het maandbedrag verrekend.  De Kerstvakantie en Bouwvakvakantie zijn we dicht.  U kunt voor de maandag en dinsdag inschrijven.

 

De openingstijden zijn:

maandag: 13.00 - 18.00 uur
dinsdag: 13.00 - 18.00 uur
woensdag: gesloten
donderdag: 13.00 - 18.00 uur
vrijdag 13.00 - 15.00


 

Tarieven

De Tarieven zijn  per 1-1-2024    9,12  euro voor bovenstaande tussenschoolse en naschoolse opvang.  Op de site van de rijksoverheid kun u de tabel vinden met daarin de vergoedingen per kind afhankelijk van uw gezamenlijk inkomen.

                                           

We berekenen geen vakanties  die u niet afneemt, u betaald voor 40 weken opvang, dit totaalbedrag delen we door 52 weken dus u betaald het hele jaar door een "lager" bedrag.

U maakt zelf het maandbedrag naar ons over wij incasseren niet, u krijgt maandelijks  een factuur. De betalingen worden aan het begin van de kalendermaand overgemaakt.  Wij zijn verplicht om voor de 15 e van de maand alle uren en betalingen door te geven aan de belastingdienst het is dus zaak om zelf goed op tijd het maandbedrag over te maken.