Samen met de peuters willen we stilstaan bij alles wat de seizoenen ons te bieden hebben: kastanjes, bladeren, vruchten, bloemen, stenen en schelpen. Door met de peuters jaarfeesten te vieren, leven we van seizoen naar seizoen, om zo de wereld te verkennen. We zingen liedjes en luisteren naar verhalen en versjes. Feestvieren met elkaar schept warmte en vreugde.

Michaelsfeest

Het Michaelsfeest is een oogstfeest. We maken samen appelmoes. Op de seizoentafel is het één en ander te zien van wat de natuur ons schenkt. We vertellen het verhaaltje van de vlieger.

Sint Maarten 11 november

Sint Maarten is het eerste feest van de "grote" advent. Het is ook het eerste feest dat in het teken staat van het licht, maar ook van elkaar zien en delen.  (Sint Maarten deelde immers zijn mantel in tweeen om de helft aan een arme bedelaar te schenken) De natuur toont zich op zijn allerruwst, de mensen trekke naar binnen in de warme omhulling van hun huis, maken het behaagelijk en steken kaarsjes aan. 
Met Sint Maarten mogen de kinderen met hun lichtje lopen, zingen liedjes en ontvangen noten en ander lekkers.
We drinken sap en bakken feestbrood.

Sinterklaas 5 dec

Als de eerste adventkaars wordt aaangestoken komt Sint Nicolaas. Voor de kinderen een spannende tijd.
Sint NIcolaas was een gulle gever zo ontvangen de peuters in de Boomhut ook een cadeautje wat door ouders gezamelijk voor hen gemaakt is, wij plannen hiervoor altijd een werkavond. Natuurlijk hoort bij dit feest lekkers   we bakken zelf kruidnootjes.

Advent en kerstmis

De adventstijd begint op de 4e zondag voor kerstmis. Het woord advent komt uit het latijn van 'adventus' dat komst betekent. het is de komst van het licht op aarde, waaraan de adventstijd vooraf gaat. Advent; tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herst.
W ezijn op weg naar de langste nacht. Steeds schaarser wordt het licht.  In het meest noordelijke deel van europa is het voortdurend nacht. De zon is er helemaal niet meer te zien. In donkere tijden word je als mens terug geworpen op jezelf. Wanneer je niet meer wordt afgeleid door wat er zich buiten afspeelt, moet je je wel met de binnenkant bezighouden.
Advent "de stile tijd" waarin het groeiend kaarslicht symbolisch is vor het innerlijke licht dat het aarde-donker kan overwinnen.
In de adventstijd is het nog gezelliger in de Boomhut  we zingen natuurlijk kerstliedjes, Maria en Jozef zijn op weg naar de stal. De kinderen krijgen elke advent een geschenkje en we dopen gezamelijk een kaarsje dat met kerst mee naar huis mag. Natuurlijk mag het zelfgebakken kerstbrood niet ontbreken. 

Palmpasen en pasen

We maken met de kinderen kleine palmpasen stokjes. Verder maken we een wandeling, zingen paasliedjes en bakken paasbrood. En zoals bij elk feest eten we dat met elkaar op aan een mooie versierde tafel.
Tenslotte zaaien we tuinkers met elkaar.

Pinksteren

Op het veld achter De Boomhut vieren de grote kinderen feest met de kleuters. We worden uitgenodigd om met de peuters te komen kijken.

Sint Jansfeest

Dit is een buitenfeest! We doen water-, vuur- en luchtspelletjes en eten bowl. De kinderen krijgen windmolentjes.