Ga direct naar:
Verjaardagsprogramma
Dagindeling
Tarieven

Verjaardagsprogramma 

Er is altijd overleg met u over de datum van de te vieren verjaardag, zodat wij alles kunnen voorbereiden.

 

Als peuters jarig zijn, mogen de ouders/verzorgers aanwezig zijn bij het "feestje". We vieren verjaardag altijd direct om 9.00 als alle kindjes er zijn.

De verjaardagsstoel staat klaar en de slingers hangen. Juffie verteld een geboorteverhaal de jarige krijgt een feestkroon en mag samen met juffie een kaarsje aansteken. En natuurlijk zingen we verjaardagsliedjes.

Als het liedje van iets lekkers erbij klink mag de jarige trakteren. We stellen prijs op een kleine traktatie een zelfgebakken koekje, cupcake, een doosje rozijntjes of een klein stukje fruit.

Je kunt op internet wel goede ideeën opdoen (www.gezondtrakteren.nl bijvoorbeeld)  Snoep is niet de bedoeling.

Na het trakteren gaan papa en mama weer naar huis en is er een "gewone" ochtend.  Bij het naar huis gaan krijgt de jarige van de "kabouter" een mineraaltje en het verjaardagskaarsje mag natuurlijk mee naar huis.

 

Als de jarige vier jaar wordt mogen de ouders/verzorgers om 12.20 komen dan zingen we met z'n allen het zwaailiedje,en krijgt de jarig twee kaboutertjes van de juffies als afscheid. ( de vierjarige gaat dan immers naar de basisschool).

 

Als er verder nog bijzonderheden zijn die wij rond de verjaardag moeten weten horen wij dat uiteraard graag.

 

Dagindeling

8.30- 8.45  uur: inloop

De kinderen komen met hun ouder(s) binnen, en geven de juffie die bij de deur staat een handje. Dan lopen ze door naar de juffie die in de kring zit om haar ook een handje te geven en de meegebrachte appel in de appelmand te leggen.

De ouders nemen vervolgens afscheid van hun kind. 

9.00 - 10.00 uur: vrij spel

De kinderen mogen vrij spelen in de ruimte. Ondertussen worden de appeltjes geschild en het deeg voor het brood bereid. Natuurlijk mogen de kleine bakkertjes hier bij helpen.

Als het vrije spel bijna is afgelopen, ruimen we met z'n allen op. 

10.00 - 10.15 uur: kabouterkring

We nemen allemaal plaats op onze kisten onder de grote boom. We maken Willemijntje wakker, zingen liedjes die passen bij het seizoen en doen bewegingsspelletjes.

10.15 - 10.35 uur: aan tafel

Na de kabouterkring gaan we aan tafel en eten onze appeltjes en drinken een kopje water. We vormen onze broodjes, die daarna de oven ingaan.

De luiers worden verschoond, en de kinderen die zindelijk zijn gaan naar de toilet. 

10.45 - 11.45 uur: buitenspelen / binnenactiviteit (bij slecht weer)

We doen de jasjes aan en gaan heerlijk in onze mooie tuin buitenspelen. Er is van alles te doen en te ontdekken!

Als het weer het echt niet toelaat om naar buiten te gaan dan gaan we binnen aan het werk: we gaan soppen, verven of doen de was.

Ook mooie lappen, zakjes of armbanden maken van schapenwol is altijd weer een feest om te doen.

We verschonen luiers daar waar nodig en gaan met de kinderen die zindelijk zijn naar de toilet. Ook wassen we allemaal onze handen voordat we aan tafel gaan.

12.00 - 12.20 uur: aan tafel

We eten ons zelfgebakken broodje en drinken heerlijke kabouterthee. Daarna is er altijd nog tijd voor een tafelspelletje of liedje.

12.20 - 12.30: afsluiten in de kabouterkring

We zoeken onze paddenstoelen weer op en roepen de kabouter erbij, hij neemt de ochtend met ons door.

We brengen Willemijntje weer naar bed, want die is wel erg moe geworden van al dat spelen.

De kinderen blijven in de kring zitten tot ze worden opgehaald.

 

Tarieven

De peutergroep valt onder de Wet Kinderopvang.

U kunt een groot deel van de kosten als toeslag terugkrijgen bij de belastingdienst. Via deze link kunt u de hoogte van de toeslag zelf berekenen.

Het uurtarief is per 1-1-2024   10,25 euro   Op de site van de rijksoverheid staat de tabel met vergoedingen per kind, afhankelijk van uw gezamenlijk inkomen.

 

De peutergroep van de boomhut staat ingeschreven in het landelijk register kinderopvang onder nummer: 201443855